Området

Årøybukt ligger rett sørvest for Årøya i den nydelige Lyngenfjorden, og har en naturlig havn med enkel tilgang til fiskerike områder rett ut fra land. Det er også kort vei til vakre, frodige Årøya og de dramatiske Lyngsalpene. På innlands – siden er det et slakt terreng som innbyr til fine turer, sommer som vinter. Årøybukt er også et naturlig utgangspunkt for lengre vandrerturer mot Kjosen, Koppangen, Lenangen og Lyngseidet. På området er det planlagt flotte turstier med fiskeplasser, grillplasser og småbåthavn.
Administrasjon av feltet skjer på næringsbygget Aurora Spirit Distillery – verdens nordligste destilleri. På destilleriet kan man leie jacuzzi, få omvisninger i NATO anlegget og på destilleriet , samt mange andre aktiviteter. Les mer om det på www.lyngen.com.
Årøybukt ligger i et område med mange kulturhistoriske innslag. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet stoppet mange cruiseskip i området for å hente isbiter til drinkene fra Strupenbreen og å beskue den vakre Årøya.